Strona główna   Biuro prasowe   Komunikaty prasowe   Anna Zapert dyrektorem ds. redakcji

Anna Zapert dyrektorem ds. redakcji

19 kwietnia 2021 r. do Polska Press dołączyła Anna Zapert, która zajęła stanowisko dyrektora ds. redakcji. To nowe stanowisko w strukturze firmy.

Anna Zapert jako dyrektor ds. redakcji odpowiadać za kierowanie i organizację pracy zespołów redakcyjnych mediów Polska Press: papierowych wydań dzienników i tygodników oraz powiązanych z nimi serwisów internetowych. Do jej kompetencji należy nadzór nad rozwojem merytorycznym mediów oraz koordynacja wspólnych działań redakcyjnych w ramach PPG. Anna Zapert podlegać będzie Dorocie Kani, członkini Zarządu Polska Press.

W zakresie zarządzania treścią i rozwojem redakcji pod kątem online Anna Zapert będzie współpracować z Tomaszem Krawczykiem, dyrektorem ds. rozwoju, który odpowiada m.in. za rozwój produktów online.

Anna Zapert:

Od 1992 roku: praca w Polskim Radiu, Radiu dla Ciebie, Radiu Pin - autor, prowadzący, producent;

KPRM - Główny Specjalista ds. Komunikacji społecznej (rząd Jerzego Buzka)

TV Republika - wydawca, za-ca redaktora naczelnego:

- konsolidowanie poszczególnych zespołów multimedialnych tworzących dotąd autonomiczne projekty;

- wykorzystanie istniejącego rozbudowanego zaplecza wideo do uruchomienia własnego kontentu telewizyjno/ multimedialnego

- stworzenie regularnej ramówki codziennych serwisów lokalnych, informacyjnych, sportowych, publicystycznych i ekonomicznych oraz cotygodniowych programów publicystycznych, śledczych

- cotygodniowe „okienko” spotkań z lokalnymi działaczami społecznymi ważnymi dla regionu, promowanie regionalnych inicjatyw.

- tematy dnia: tworzenie projektów na zlecenie zewnętrznych podmiotów, projektów specjalnych - interaktywnych projektów historycznych;