Strona główna   Biuro prasowe   Komunikaty prasowe   Wojciech Pokora p.o. redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego

Wojciech Pokora p.o. redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego

Od 1 maja 2021 roku obowiązki redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego pełnić będzie Wojciech Pokora. Dotychczas zajmujący okresowo to stanowisko Wojciech Harpula będzie kontynuował pracę jako dyrektor online w Oddziale w Krakowie.

Wojciech Pokora z mediami związany jest od 2008 roku. Do Kuriera Lubelskiego przechodzi z Polskiego Radia Lublin, gdzie od 2016 roku był kierownikiem redakcji internetu. Zaczynał jako fotoreporter w Gazecie Polskiej oraz reporter i publicysta w Polskim Radiu Lublin. W latach 2009 – 2016 publicysta miesięcznika Zmiany, a od 2010 redaktor naczelny miesięcznika Nadchodzą Zmiany, wydawanego przez Ogólnokrajowe Zrzeszenie Związków Zawodowych Pracowników Ruchu Ciągłego Zakładów Azotowych „Puławy” SA. Współzałożyciel i redaktor naczelny Internetowej Telewizji Lublin (2010-2012). Współpracował z redakcjami Rzeczpospolitej, Radia Plus, Naszego Nowego Forum, Kuriera Wnet, Radia Wnet. Przewodniczący Komisji Interwencyjnej Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, Prezes oddziału lubelskiego. Wiceprezes Klubu Sportowego Wisła Puławy.